Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale
Iernarea mătcilor de rezervă
Pentru asigurarea necesarului de mătci de rezervă într-o stupină, primăvara, acestea cresc în timpul sezonului și se păstrează peste iarnă, utilizându-se mai multe procedee.

Iernarea mătcilor în nuclee adăpostite alături de familia de bază este utilizată foarte des în stupine la noi în țară. După încetarea culesului, în timpul toamnei, matca de rezervă, cu 3-5 faguri și o cantitate de 0,400-0,700 kg albine și 4-7 kg miere este introdusă în stup împreună cu o familie puternică de care este separată printr-o diafragmă etanșă. Nucleul și familia sunt despărțite prin urdinișuri.

Pentru ca pe timp de iarnă, familia și nucleul să alcătuiască un singur ghem de iernare, cui Citeste mai mult...

Foto

Stupină apicultor Constantin Chirilă, Prisăcani, judeţul Iași

Vizualizari: 3817 - Data: 14-10-2017 23:13:49
Stupărit pastoral
Înainte de începerea culesului timpuriu intens, înlocuirea fagurilor vechi din cuiburile familiilor de albine din care se extrage ceara, se realizează întotdeauna pe măsură sunt clădiți faguri noi și nu pe baza fagurilor artificiali, deoarece își poate face apariția un timp neprielnic pentru secreția de ceară și construirea fagurilor de către albinele din stup.

Familiile de albine puternice construiesc eficient în timpul înfloririi pomilor fructiferi, câte 3-6 faguri artificiali, această perioadă fiind foarte folosită pentru clădirea de faguri artificiali necesari valorificării culesurilor timpurii și mai ales pentru înnoirea cuiburilor.

Pentru a stimula valorificarea extracției de ceară Citeste mai mult...

Foto

Stupărit pastoral - stupină Leoca George, Agighiol, judeţul Tulcea

Vizualizari: 3351 - Data: 15-10-2017 01:04:08